2012. július 15., vasárnap

A majdnem tripla csokis keksz!!!!

Megint egy kedvenc keksz!!! Éj fekete keksz, de néhol kikandikál belőle- mint a csillagok az égen - fehér csoki. Ja és még egy kis kakaó, hogy tökéletesen fekete legyen és mélyen csokis ízű, ahogy Nigella Lawson mondja. A legfontosabb, hogy Graham lisztből készül így még a fogyókúra alatt is lehet belőle enni! Na jó, csak 1 esetleg kettő...

Éj fekete csokis keksz

Hozzávalók:
20 dkg graham liszt, 15 dkg apró szemű zabpehely, 10 dkg kókusz reszelék, 15 dkg porcukor,  7 dkg ét-, és tej csoki apróra vágva ,1 nagy csipet só, 1 teáskanál sütőpor, 25 dkg vaj, 2 evőkanál cukrozatlan kakaó, 2 egész tojás

1. A lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a porcukrot, a csoki darabokat, a csipet sót, a sütőport a kakaóport összekeverjük.
2. A keverékhez adjuk az egész tojásokat és a margarint. Majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük 1 órára, de akár egy éjszakára is.
3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából kekszet formázunk.
No ez a kedven részünk. Kis Mazsola hozza színes kis villáit, én kis gombócot formázok a tésztából, Mazsola pedig kissé laposra nyomja, már el is készült a keksz!!! (no persze előfordul, hogy olyan lapos szegény keksz, hogy szegény sütőpor sem segít rajta)
4. 15 perc alatt készre sütjük.


Hiába van azonban angyalkás dobozban, akkor is fel tudnám falni az egészet.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése