Hmmm, nem lesz idejük felolvadni!!!!
A képel ugyanaz mindig: a natúr joghurtot lecsepegtetjük, cukorszirupot készítünk és ízesítjük a jégkrémet. Illetve ha édes, gyümölcsös sipkát készítünk a jégkrémnek, akkor csak egyszerűen belekanalazzuk a joghurtot félig megfagyott a formába és mehet a fagyasztóba.
Jégkrém a KÖBÖN
Hozzávalók 6 darabhoz:
Joghurtos limeos jégkrém
1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Közben a joghurtokat egy ritka szövésű kendőbe tesszük, hogy szépen kicsepegjen belőle a felesleges nedvesség. (én Kis Mazsola egyik textilpelusát csentem el)
2. Kb 10-15 perc csepegtetés után összekeverjük a joghurtot a sziruppal, a lime levével és héjával.
Már mehet is a formába és fagyasztóba.
Joghurtos ribizlis jégkrém
1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Közben a joghurtokat egy ritka szövésű kendőbe tesszük, hogy szépen kicsepegjen belőle a felesleges nedvesség.
2. A ribizlit megmossuk és leszedjük a száráról. Összekeverjük a joghurtot a sziruppal, lime héjjal és a gyümölccsel. Lehet is kanalazni a formákba és mehetnek a jégre
Rebarbarás szedres jégkrém
1. A rebarbarát pici vízben feltesszük főni a cukorral. Puhára főzzük, majd jól megturmixoljuk. Hozzáadjuk a szederszörpöt.
2. A gyönyörű sötét pink színű szószt a formába kanalazzuk és kb 30 percig fagyasztjuk, majd a tetejére jöhet a natúr joghurt és mehet fázni a hűtőbe.
Hmm, nem is tudom melyiket szeressem!!!!! MINDEGYIKET!!!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése