2012. július 14., szombat

Végszükség esetére avagy 3 heves jeges a hőség visszatérte előtt

Már előre készülök a jövő hétre. Nem maradhatunk jégkrém nélkül a jövő heti kánikula előtt. Ráadásul ezek nemcsak hogy joghurtból készülnek, hanem szuper egészségesek is mert teli vannak gyümölccsel is!!!
Hmmm, nem lesz idejük felolvadni!!!!
A képel ugyanaz mindig: a natúr joghurtot lecsepegtetjük, cukorszirupot készítünk és ízesítjük a jégkrémet. Illetve ha édes, gyümölcsös sipkát készítünk a jégkrémnek, akkor csak egyszerűen belekanalazzuk a joghurtot félig megfagyott a formába és mehet a fagyasztóba.


Jégkrém a KÖBÖN

Hozzávalók 6 darabhoz:
Joghurtos limeos jégkrém


3 kis doboz joghurt, 1 lime reszelt héja és leve, 3 evőkanál levendulacukor, 1,5 dl víz

1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Közben a joghurtokat egy ritka szövésű kendőbe tesszük, hogy szépen kicsepegjen belőle a felesleges nedvesség. (én Kis Mazsola  egyik textilpelusát csentem el)
2. Kb 10-15 perc csepegtetés után összekeverjük a joghurtot a sziruppal, a lime levével és héjával. 
Már mehet is a formába és fagyasztóba.


Joghurtos ribizlis jégkrém


3 kis doboz joghurt, 1,5 dl víz, 2 evőkanál  házi vaníliás cukor, 1 marék fehér és piros ribizli, 1 lime reszelt héja


1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Közben a joghurtokat egy ritka szövésű kendőbe tesszük, hogy szépen kicsepegjen belőle a felesleges nedvesség.
2. A ribizlit megmossuk és leszedjük a száráról. Összekeverjük a joghurtot a sziruppal, lime héjjal és a gyümölccsel. Lehet is kanalazni a formákba és mehetnek a jégre


Rebarbarás szedres jégkrém


3-4 szál rebarbara meghámozva, felkockázva, 2-3 evőkanál cukor, 0,5 dl szederszörp, 2 kis doboz joghurt


1. A rebarbarát pici vízben feltesszük főni a cukorral. Puhára főzzük, majd jól megturmixoljuk. Hozzáadjuk a szederszörpöt.
2. A gyönyörű sötét pink színű szószt a formába kanalazzuk és kb 30 percig fagyasztjuk, majd a tetejére jöhet a natúr joghurt és mehet fázni a hűtőbe.




Hmm, nem is tudom melyiket szeressem!!!!! MINDEGYIKET!!!!!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése