2012. július 19., csütörtök

Szedres csoda süti

Találtam egy újabb újságot a piacon! Ízek és érzések!!! Nagyon tetszik. (kár, hogy csak két havonta jelenik meg). Nemcsak szuper receptek vannak benne, hanem számos szuper cikk van benne az egészséges táplálkozásról, vitaminokról, a tudatos táplálkozásról! Egy szóval tökéletes!
Íme onnan egy süti recept! Nincs benne liszt, túl sok cukor így még fogyókúra alatt is ehető!

Szedres muffin

(az újság 69. oldaláról csábít)

Hozzávalók:
10 dkg apró szemű, lágy zabpehely, 12 dkg zabkorpa, 1 kiskanál sütőpor, 3 tojás, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál xylit, 2 evőkanál szűz olivaolaj, 0,5 dl víz, 12 szem fekete szeder

1. A zabpelyhet a zabkorpával és a sütőporral összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat a mézzel, a xylittel, az olajjal, és a vízzel kikeverjük.
2. A zabpelyhes keveréket a tojások keverékkel összedolgozzuk.
3. Muffin formákat 3/4 -ig töltjük a masszával, a tetejükre egy-egy szem szedret teszünk.

4. A 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt arany barnára sütjük. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd süteményrácsra téve hagyjuk hűlni.



Saját tapasztalat:
Még nem szereztem be xyilitet, (van Webshopja is az újságnak!!!) és mézzel készítettem, "sajnos" így is nagyon finom!!!! Persze kicsit több bent a kalória!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése