2012. július 9., hétfő

Sütemény Borsikának

Az én kedves Borsikám otthon fekszik betegen, lábacskáját megműtötték, nem állhat rá. Tegnap azt vadászta, hogy milyen sületlen süteményt tudna elkészíteni magának, így fél lábon akár. Nos ez nem sületlen sütemény, de annyira gyors, és egyszerű, hogy akár fél lábon állva is el lehet készíteni!!! 
A motivációt a polcon száradó kis kiflik adták. Hmmm, némi friss gyümölcs kevés tejföl, vagy ha dőzsölni akarunk, akkor mascarpone, pici cukrozott citromhéj és kész is a finomság!

Kiflifelfújt



Hozzávalók:
4 száraz kifli (Kis Mazsola így is imádja a kiflit, szegény gyerek nem kap csak száraz kiflit;-)))))), kb 1,5 dl tej, 2-3 evőkanál kristálycukor, 1/2 teáskanál cukrozott  citromhéj, 
egy marék friss gyümölcs (vagy mirelit gyümölcskeverék), ízlés szerint kristálycukor, 1/2 teáskanál cukrozott citromhéj, pici víz (hmm esetleg némi alkohol: bor, vodka ;-))))
1 kis pohár tejföl (esetleg mascarpone), ízlés szerint cukor, fahéj,

1. A száraz kifliket felkarikázzuk és száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Egy megfelelő méretű tűzálló tálba tesszük.
2. A tejet elkeverjük a cukorral, citromhéjjal és a kiflikre öntjük. Majd 180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt ropogósra sütjük.
3. Közben a gyümölcsöket a víz (alkohol), a cukor és a citromhéj társaságában finom sziruppá főzzük..
4. A tejfölt kikeverem a cukorral, fahéjjal.
5. A megsült  kifli karikákat az isteni gyümölcs sziruppal és tejfölös öntettel kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Mi történt a lábával????? Ugye jól van már???? Andi.

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük, kicsit jobban van, de még vissza van a gipszelés! Egyébként boka szalag javításon volt!! Ajaj két mankó. Így igazán jó a strandolás!!!
    Majd beszámolunk róla!!
    Köszönjük az aggódó szavakat!
    Puszi
    Borsika és Mazsola

    VálaszTörlés
  3. Drága szívem! :( ebben a hőségben gipsz :( rossz ilyet hallani. :( remélem a sok sok finomság, meg szeretet kárpótolja valamelyest. jobbulást kívánok! minden jót az egész családnak, különösen a "csöppségnek" ! puszi. Andi.

    VálaszTörlés