minden hónapban van :
Napi menü
A Good Food séfje
Fő az egészség
Szezonja van
Hétvégére
Hónapról hónapra" poszt".
Most ennek mentén minden héten igyekszem elkészíteni valamit minden kategóriából.
Így talán nem veszem el a receptek sokaságában!
Kezdtem is az elején! Azért is tetszik, mert egy edényben elkészül, könnyű, szuper ízkombináció, Bazsalikom. Hmmmmm...
Nyári bazsalikomos csirkepörkölt
(az újság 10. oldaláról csábít)
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj, 8 csirkecomb, 1 evőkanál liszt sóval és borssal ízesítve, 2 piros kaliforniai paprika felkockázva, 12 szem újburgonya félbevágva, 150 ml fehérbor, 200 ml szárnyasleves-alaplé, 20 g bazsalikomlevél, ropogós kenyér a tálaláshoz
1. Melegítsük fel az olajat egy nagy tűzálló edényben. A csirkecombokat forgassuk meg a a sóval borssal ízesített lisztben és süssük aranybarnára az olajban a combokat.
2. Tegyük a paprika kockákat és az újburgonyát a combokra, pirítsuk még 3-4 percig. Öntsük fel a fehérborral, alaplével. Ízesítsük sóval, borssal, és lassú tűzön főzzük, míg a combok jól átfőjenek.
3. Végül keverjük hozzá a bazsalikomot, főzzük még 5 percig. Tálaljuk ropogós kenyérrel!
Saját tapasztalatok:
Annyira finom szaft képződik alatta, hogy ki lehetne mártogatni az egészet!!! nekem csak narancssárga paprikám volt itthon, de így is jó!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése