2011. október 24., hétfő

Együnk magokat!

Minden nap eszem zabkorpát, az emésztésem elősegítse érdekében. De olyan mint a fűrészpor. Brrrrr....
Kigondoltam, hogy elkészítem úgy, hogy az ne csak egészséges legyen, hanem finom is. Házi müzli a szuper sztár. Mindenféle finomság benne van és nem mellékesen nagyon egészséges is. Hiszen csupa olyan gabona, magvak és aszalt gyümölcs van benne, amely nem csak az emésztést segíti elő, hanem a vércukor szint alakulására is pozitív hatást gyakorol. De sokáig sorolhatnám az előnyeit, de inkább megtapasztalom azt.
Ráadásul Kis Mazsola imádja!!
Hozzávalók:
50 dkg zabpehely (de bármely más pehely is megfelelő, sőt keverni is lehet több félét), 5 evőkanál lenmag, 5 evőkanál szeletelt mandula (esetleg kókuszreszelék), 5 evőkanál köles pehely, 5 evőkanál zabkorpa, 10 dkg mazsola, 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg aszalt áfonya, 5 evőkanál méz, 5 dkg vaj

1. A hozzávalókat az aszalt gyümölcsök kivételével összekeverem egy megfelelő méretű edényben.

2. A vajat a mézzel összeolvasztom és a magvakra öntöm, alaposan elkeverem.

 Majd sütőpapírral kibélelek egy tepsit és több fordulóban aranybarnára pirítom forró sütőben. A magocskákra nagyon kell vigyázni, mert az egyik percben még szépen szoláriumoznak, a másik percben pedig már, hát hogy is mondjam szenesek. :-)))
3. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágom, ha szükséges. Majd az aranybarna magvakhoz keverem.  Már kész is, lehet ropogtatni, akár így tej, kakaó, netalán tán, ahogy én szoktam tejeskávéval. Esetleg csak üresen, hogy érezni lehessen az enyhén pörkölt magvak ízét, melyet a méz édessége kellemesen ellensúlyoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése