A paprikákat alaposan megmostam, kivágtam a szárukat, és a helykihasználás érdekében félbevágtam őket.
A kis vödröt kicsutakoltam és a paprikákat beletettem. No ez volt a bonyolut feladat, innen már csak a lé készítés van vissza.
Hozzávalók:
1 liter víz, 6 csapott őkanál cukor, 1 teáskanál só, 1 dl 10 % ecet, mami ehhez kevés (késhegynyi) kénport javasolt, mert ez tartósít és a paprika színét is segít megtartani, de vigyázzni kell, mert a túl sok elronthatja az ízét, izlés szerint egész bors, mustármag, koriander. A mennyiséget természetesen növelni lehet, ha nagyobb adagot kívánunk eltenni.
1. A vizet, a cukrot, a sót és az ecete alaposan elkeverjük. Fontos, hogy a cukor és a só teljesen elolvadjon.
2. Hozzáadjuk a fűszereket a kénport, majd bármennyire is meglepő már készen is vagyunk!! Rá kell önteni a paprikákra, lezárni és várni, hogy megérjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése