Ez az almás süti annyira jó, hogy a modern kor Éváját simán bűnbe viszi! Rafinált és csalafinta. Ropogós a bunda és a puha alma hús, savanykás és édes egyben. Egyszóval tökéletes.
Ha szégyenlősen ledobja a pongyoláját, akkor előtűnik bűnbe vitt (áfonyával töltött) hab teste. Ha ezt még belemártogtjuk a bársonyos, fahéjas szószba, akkor kész vége mindennek. Ez már nem csak kísértés, hanem egyenesen bűnbe esés. De nagyon finom....Hmmm
Íme a recept:
Hozzávalók:
250 g liszt, 125g vaj, 120 g cukor, 2 tojás, 1 csipet só, 4-5 alma, 150 ml almalé, 3 evőkanál méz, 80 g aszalt áfony/ mazsola, 1 kávéskanál őrölt fahéj
1. Az áfonyát/ mazsolát annyi vízben megfőzöm, ami ellepi, majd kihűtöm.
2. A lisztből, vajból, cukorból, sóból és 1 tojásból tésztát gyúrok és 1 órára a hűtőbe teszem.
3. Az almákat meghámozom és a magházukat kiszedem. Az áfonyát/mazsolát beletöltöm a magházak helyére.
4. A tésztát 4-5 egyforma részre vágom és kinyújtom. Négyzetet vágok belőlük és a töltött almákat egyenként becsomagolom a tésztával. A maradék tésztából leveleket, szárat formázok és víz segítségével az almákra tapasztom. A maradék tojást felverem és megkenem vele az almákat.
5. Az almákat kivajazott tepsibe teszem és 170 fokon 40 percig sütöm.
6. A mézet, az almalevet felteszem főni, fahéjjal ízesítem. Kissé besűrítem, beleszórom a maradék áfonyát.
7. Tálaláskor az almák köré csepegtetem a szószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése