2011. szeptember 7., szerda

Áldott keményítő nap!

Van egy új levesem erre a napra. Cukkini gulyás. Egyszerűen szuper. Egyszerre ötvözi a fínom,  ízes és hagyományos gulyás levest, a zöldséggel teli, modern és könnyű egytálétellel.
Egy korábbi Bl** nőkben találtam rá, és alakítottam át. Kis mazsola miatt tettem a levesbe egy kis virslit és némi levestésztát, amit ő bőszen kis kanalazott az én tányéromból is.  Nem kis örömömre..Hi-hi-hi

Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 közepes burgonya, 1 kis cukkini,
1-1 közepes sárgarépa, petrezselyem ( kis mazsola kedvéért 1 virsli és egy kanál leves tészta), só, bors, őrölt kömény, piros paprika,  kevés olaj

1. A hagymát apróra vágom és kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. Közben a paprikát és paradicsomot, nagyobbacska darabokra vágom és a hagymához adom.
2. Tovább pirítom, tetszés szerinti vízzel felöntöm, majd hozzáadoma felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, kockára vágott burgonyát. Sózom, borsozom izlés szerint és beleteszem a piros paprikát is. Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, akkor hozzáadom a felkarikázott és negyedekre vágott cukkinit. A cukkininek nagyon kevés főlés kell, vigyázzni kell rá, nehogy túl főljön, mert akkor élvezhetetlen. Ebben a fázisba lehet hozzáadni a karikázott virslit és személyenként egy csapott evőkanál levestésztát, majd készre főzni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése