Ma végre szedtünk egy nagy tállal. Azonnal kellett valamit készítenem belőlük.
Gyors, inycsiklandó és olyan finom, hogy nem sok maradt apának.
Hozzávalók:
Személyenként 4 füge (de lehet sokkal több is :-)))) minden fügéhez egy- egy szelet finom házi sonka hajszálvékonyra szelve
1. Megmostam a fügéket, majd óvatosan kereszt alakban bevágtam, de vigyázva, nehogy átvágjam teljesen.
Megkóstoltam, isteni, de valami hiányzott. A füge édes, mint a méz, a sonka enyhén füstös és sós. De nem az igazi. No nem baj, gondoltam, majd megsózom, vagy fűszerezem.
Majd jött a mosogatás. Ekkor történt a csoda!!! (persze,nem mosogatott el senki helyettem ;-)))) Hanem...
A tepsi alján egy isteni finom, sós, füstös, picit édes, opálos, rózsaszín szaft keletkezett. No ezt kell a fügék érzékien kinyílt közepébe kanalazni. Hát azt hiszem ez a MENNYORSZÁG!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése