2012. május 13., vasárnap

Good Food

Igaz, hogy ez a muffin recept még az április számban van bent, de ezt mindenkinek ki kell próbálnia. Annyira finom és annyira gyorsan elkészül, hogy még egy sok fogásos vasárnapi ebédhez is érdemes kipróbálni.

Csokoládés muffin forró csokiszósszal
(az újság 81. oldalán pompázik)


A receptben 6 db muffinhoz írják a hozzávalókat, én rögtön dupla adagot sütöttem!

Hozzávalók:
2 evőkanál kakaópor, 200 g liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 100 g porcukor, 200 ml tej, 2 tojás, 4 evőkanál olaj,
600 g alacsony zsírtartalmú csokiöntet, 50 g darabokra tört keserű csoki

1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (gáz 5-ös fokozat). A recept szerint ki kell olajozni a muffin formákat és  papírkapszlit tettem a mélyedésekbe. Szitáljuk a kakaót egy megfelelő méretű edénybe, adjuk hozzá a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, porcukrot és keverjük alaposan össze. Készítsünk a közepébe egy mélyedést.
2. A tejet, tojásokat és az olajt habarjuk alaposan össze, majd öntsük a mélyedésbe, majd keverjük össze lágy tésztává. Kanalazzuk a mélyedésekbe és süssük 15 percig, amíg megemelkedik és tapintásra szilárd. Melegítsük fel a csokiszószt és adjuk hozzá a csokoládét, majd tálaláskor öntsük a süteményre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése