Csokoládés muffin forró csokiszósszal
(az újság 81. oldalán pompázik)A receptben 6 db muffinhoz írják a hozzávalókat, én rögtön dupla adagot sütöttem!
Hozzávalók:
2 evőkanál kakaópor, 200 g liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 100 g porcukor, 200 ml tej, 2 tojás, 4 evőkanál olaj,
600 g alacsony zsírtartalmú csokiöntet, 50 g darabokra tört keserű csoki
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (gáz 5-ös fokozat). A recept szerint ki kell olajozni a muffin formákat és papírkapszlit tettem a mélyedésekbe. Szitáljuk a kakaót egy megfelelő méretű edénybe, adjuk hozzá a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, porcukrot és keverjük alaposan össze. Készítsünk a közepébe egy mélyedést.
2. A tejet, tojásokat és az olajt habarjuk alaposan össze, majd öntsük a mélyedésbe, majd keverjük össze lágy tésztává. Kanalazzuk a mélyedésekbe és süssük 15 percig, amíg megemelkedik és tapintásra szilárd. Melegítsük fel a csokiszószt és adjuk hozzá a csokoládét, majd tálaláskor öntsük a süteményre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése