2012. május 22., kedd

Jelentem FRONT van!!!

Tudom, tudom, ezt most bárki megmondaná, hogy ma tényleg front van. Kettős front!!! De én ezt már napokkal korábban tudtam. No, nem az időjárás előrejelzésből. Hanem mert van egy saját "levelibékám". Igaz nem az üvegben tartom, mint a mesekönyvben. Az én kis időjósom a kisfiam.
A forgatókönyv ezeken a napokon mindig ugyanaz!
Már napokkal korábban tudom, hogy valami front jön, mert olyankor, mintha kicserélnék. Az a bizonyos sajtkukac egyszerűen beleköltözik a popijába. Olyan izgága, hogy, szerintem a kis lábacskáiba ezeken a napokon, minimum 200 km-t beleteker. De ez még rendjén is volna, hiszen olyan akár egy Duracell nyuszi. De aztán a kis fülébe beleköltözik a a süket, ahogy apa mondja.
A nap csúcspontja mindig az este. A vacsora rendszerint minimum 30 percet késik. (no nem mintha, minden szigorú menetrend szerint zajlana, de ennyit biztosan kérleljük). Kis Mazsola ilyenkor akkora játékban van, hogy nem lehet vele beszélni. Ma éppen a babakocsiját tolta fel és alá az udvarban, miközben hangosan kacagott és kacagott az egész család vele. Mókás volt. Ki sem látszódig a kocsi mögül Mazsola, de csak szaladt, szaladt.
Hiába kérleltük, könyörögtünk, cseleztünk mindenfélével, Mazsola nem akar hallani! De tényleg nem. Alkalmi süket a drágánk!
Majd aztán, mikor elfogy az a bizonyos cérna a hónunk alá csapjuk és felvisszük a lakásba, hangos sírásba és hisztizésbe kezd. Oly annyira, hogy a fél utca hallja!
Majd aztán a lakásban tovább folytatja a sírást és a hisztit! Hiába bűvészkedünk akármivel is nem használ semmi! Anya táncol, énekel, komédiázik, ugra-bugrál. Kis Mazsola csak sír és sír.
Az első pár front után rájöttem, hogy ekkora már olyan fáradt a mi kis angyalkánk,  hogy azért nem használ semmiféle produkció. A fürdés, mint olyan természetesen kimarad. Gyorsan pizsibe öltöztetjük, majd bebújunk az ágyba és már alszunk is. Nem kell könyörögni, becsukja a kis szemeit és már alszik is.
Ma már pontosan tudom, hogy valami komoly időváltozás jön ilyenkor, vagy erős szél.
Így volt ez ma is. Remélem jön az eső!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése