2012. május 20., vasárnap

Good Food május Újra :-)))

Hiába nem tudtam ellenállni a magazinnak és találtam benne újabb és újabb recepteket.
Ezt azért szeretem, mert nagyon gyorsan elkészül, mégis különleges! Egy jó nagy tányér saláta és már teli is a pocak!!!

Thai csirkefalatok édes chili szósszal


( a magazin 19. oldalán pompázik)

Hozzávalók:
2 nagy csirkemell kockákra vágva, 1 durvára vágott fokhagyma, egy darab (kb 2 cm-es) durván felaprított gyömbér, 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva, 4 evőkanál koriander + néhány ág a díszítéshez, 1 durvára aprított zöld chili kimagozva, 2 evőkanál olivaolaj, édes chiliszósz, citromgerezdek, apróra vágott vöröshagyma, vörös chili a tálaláshoz

1. A robotgép segítségével össze a csirkét, a fokhagymát, gyömbért, hagymát, koriandert és a chilit, alaposan sózzuk, borsozzuk. Formáljunk belőle 6 kis húsgombócot.
2. Melegítsük fel a serpenyőben az olivaolajat, és közepes lángon süssük a húspogácsákat 6-8 percig, hogy mindkét oldaluk szép aranybarna és ropogósra  piruljon.Tálaljuk melegen édes chiliszósszal, citromgerezddel, vöröshagymával és vörös chilivel.

Saját tapasztalataim:
Sajnos nem volt itthon korianderem, de bevallom nem is szeretem a zöld koriander ízét. Így inkább a friss metélőfokhagymával pótoltam.
Édes chili szószt pedig már a múltkor bevált receptem szerint csináltam házilag;-)))))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése