2012. május 3., csütörtök

Kell egy kis áramszünet...

Áramszünet az mindenkinek kell, nem hiába énekelte ezt meg már a Hős-korban Hofi is. 
Ez így van, és ezt mi szigorúan be is tartottuk. Kellenek olyan napok ilyen szuper időben, amikor annak segít az ember, aki nem csinál semmit. Sokáig alszik reggel, kényelmesen megreggelizik pizsiben. Megissza a kávéját, majd komótosan felöltözik és nyakába veszi a környéket és kirándul egyet, valahol a semmi közepén süt egy kis (sok) finom házi szalonnát ebédre, csak is a jó koleszterin szint miatt. Majd az árnyékban kényelmesen elnyújtózva ejtőzik egy kicsit, megvárva míg a hőség elmúlik.....
ÓÓÓ, álom álom édes álom!!!
Nos a fenti sztori nálunk kissé máshogy alakult. Sokáig aludni, no ez még csak, csak, mert Kis Mazsola rendkívül rendes gyermek, mert reggelente nem hatkor ébred, hanem 8-9 óráig alszik. A reggeli az pizsiben van. De csak azért, mert Mazsola baba ébredés után azonnal elhagyva az ágyat rohan játszani és nekünk, valahogy nincs időnk felöltözni. A reggeli az általában gyors vágtában történik és hosszas alkudozások után. A kávéról már nem is érdemes beszélni, mert az futtában vagy állva a konyhapult mellet kerül elfogyasztásra. Öltözködés, na az aztán a gyors menet. Kis Mazsolát felöltöztetni, persze nem, mert nem tetszik a ruha, nem óhajt pelust cserélni, szaladgál csupaszon a lakásban előlünk. Aztán mikor végre sikerül a mű, Ő már azonnal menni is akar lefelé az udvarra. Így nekünk ( szegény szülőknek ;-))))), marad a sietve magunkra kapkodás műsorszáma. Autóba ülni, autózni persze szeret, na hál istennek abban hiba nincsen. (nos igen még autóval kirándulunk csak, az állatkerti séta volt eddig a leghosszabb utunk)
A szalonna sütés is nagyon bejött neki, igaz, hogy közben inkább mindenféle egyébbel foglalkozott (szaladgálás fúrás-faragás), de az evés már tetszett neki. Ebéd utáni ejtőzés helyett az árnyékban rúgtuk inkább a bőrt hármasban. 
Szóval tényleg igazán szép és mozgalmas napunk volt. Nem cserélném el az első változatra semmi pénzért, hiszen az élettől kaptuk Kis Mazsolát ajándékban és vele eltöltött minden nap szintén ajándék és boldogság is egyben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése