No ezt a süti, még az utolsó pillanatban is el lehet készíteni!!! Gyors, finom és szuper egészséges!!!
Könnyű epertorta
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához (nekem 28 cm-es van, így nem lett olyan magas, de szuper így is)
15 dkg teljeskiörlésű gabonából készült keksz morzsává őrölve (én Lidl-Aldi-ban vásárolt vajas teljeskörlésű kekszet választottam) 10 dkg vaj olvasztott vaj, 50 dkg ricotta, 25 dkg eper összeturmixolva, 20 dkg eper apró kockákra vágva, 5 evőkanál méz, 1 zacskó Dr. Oetker Zselatinfix, 3 evőkanál tejszín
15 dkg eper, 5 dkg porcukor, 1 dl tejszín
1. Az olvasztott vajat és a keksz morzsát összekeverjük, majd a tortaforma aljába tapsikoljuk. (ez tetszett Kis Mazsolának is irtóra).
2. A ricottát, az összeturmixolt epret, a kockára vágott epret és a mézet alaposan elkeverjük. A Zseléfixet feloldjuk a tejszínbe és az epres keverékbe öntjük.
3. A kekszlap tetejére öntjük az epre krémet és már mehet is a hűtőbe dermedni.
4. A tálaláshoz, az epret a tejszínt és a porcukrot turmixgéppel alaposan kikeverjük. A tortaszeletet az eperhabbal tálajuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése