Karácsony ötévesen
Kedves Isten!
Kérlek, hogy minden évben, legalább egy csillagvillanásnyi időre, emlékezzek arra, hogy milyen is a karácsony ötévesen.Hadd szórjak ki zabot a rénszarvasoknak, és hadd süssek sütit a Télapónak. Hadd vegyek észre minden karácsonyi képet, és hadd akarjam én magam is a karomba venni a kis Jézust! Add meg nekem azt a csodát, hogy a száncsengő dalára ébredhessek, és hogy olyan izgatott legyek este, hogy csak három nagy bögre kakaó és a Télapónak sütött sütik nagyobb után tudjak csak elaludni! Segíts, hogy ne felejtsem el, milyen nehéz is titkot tartani, különösen, mikor a világ legcsodálatosabb ajándékát találtam ki a világ legszeretetreméltóbb emberének. És add, hogy ne felejtsem el, néha nem is az ajándék maga a legszebb, amit adhatok. Csak ennyit kérnék, Istenem! Egyszerűen csak nem akarom elfelejteni, hogy milyen tökéletes, milyen felhőtlen is a karácsony ötévesen.
Ámen!
Betty Williamson
A mézeskalács olyan nekem, mint más embernek a só. Nagyon szeretem. Sütöm húsvétkor, karácsonykor, szülinapra, ekkor, akkor amakkor. Nemcsak mézeskalácsot, mézespuszedlit, mézeskrémest, mézespogácsát, mindegy csak mézes legyen.
A harmadik vasárnapon nagymamám mézespogácsáját sütöm meg. Gyermekkori emlékek rohantak meg. Néhai nagyapámnak sütöttük mindig unokatesómmal. Nagyon szerette, legalább is nekünk ezt mondta. Szerette ha sütöttünk, szerette ha náluk voltunk.....
Mézespogácsa
Hozzávalók:
25 dkg méz, 50 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, 1 egész tojás és 1 tojásságája, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, fahéj, szegfűszeg, cukrozott citromhéj ízlés szerint, megkenéshez: 1 tojássárgája és 1 evőkanál tejföl
1. A meleg mézben felolvasztjuk a vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk a mézes tésztát. Ha nem akar összeállni 1 evőkanál tejfölt adunk hozzá.
2. 2-3 órát pihentetjük, majd fél cm vastagra nyújtjuk, majd tetszés szerint szaggatjuk, tetejét megkenjük a tejfölös tojássárgájával.
4. Előmelegített sütőben 5-8 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése