2011. december 1., csütörtök

Igen, elkészültek!! Adventi naptár 2. 3. 4.

Már ma mindenhova felkerültek az adventi naptárak!! Sikerült mindenkinek odaadni!! Nagy volt az öröm mindenhol.


A báttyusnak egy hatalmas fenyőfát készítettünk. Kartonból egy nagy kúpot hajlítottunk, ragasztottunk rá Ferrero bonbonokat, a csúcsdísz egy angyalka lett. Egy giga uborkásüveget beborítottuk bordás kartonnal, az üvegbe pedig beletettük  minden napra egy-egy finomságot. Lefújtuk pici arany gliterrel.



























Kis Mazsola megszületése óta nálunk az adventi naptár is Róla szól. Nem volt ez másképpen az idén sem. Valami olyat akartunk készíteni, ami több funkciós. Így lett ez most is. Először adventi naptár, majd ha elmúlik karácsony (reméljük csak nagy sokára). akkor pedig kép. Így tehát fakorongok egyik oldalára Kis Mazsola kör alakúra vágott fényképét, másik oldalára, pedig karácsonyi képet ragasztottunk. Kis akasztóval láttuk el őket. Már kész is. Feltettem egy girlandra és indulhat a visszaszámlálás. Sőt nálunk még ráadásul 31 naposak az adventi naptárak, hogy végig kísérjük az egész decembert.






Apának igencsak rendhagyó adventi naptárja van. Kis szervezkedést, és előkészületet igényelt. Már két héttel korábban előkészítettem.....



Apának szíverősítő gyógylikőrt készítettem, amelyet egy speciális üvegbe öntöttem. Az üveg oldalán 24 kis rovás jelzi a napok múlását. Minden nap el lehet fogyasztani kb 2 cl likőrt. Így a napok is tellenek, mellesleg minden napra jut egy kis szíverősítő!!
A likőr receptje:
Hozzávalók:
7 dl házi pálinka(lehet vodka is), 10 dkg csipkebogyó, 10 dkg galagonya virágzat, 10 dkg galagonya
1. A hozzávalókat összekevertük egy 3 literes dunctos üvegbe, majd két hétig érleltük. Naponta összeráztuk.
2. Majd leszűrjük ésegy szép üvegbe töltjük.

Az üveg oldalára 24 egyforma rovátkát húzunk, majd egy szép masnit  és egy formás stampedlis poharat kötünk a nyakára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése