Az első adagot mikor elkészítettem, kb 15 percig volt a konyha pulton. No, nem azért, mert valaki leverte onnan. Hanem, mert apa (és én is) rájártam és megettük. De hála isten ez olyan finomság, ami kb 10 perc alatt kész van.
A dió kesernyés fanyarságát a finom és ropogós cukorbunda. A vanília íze pedig egyenesen a mennyekbe repít.
Cukorbundába bújt dió
Hozzávalók:
20 dkg dió, 22 dkg barnacukor, 1 zacskó Burboun vaníliáscukor (esetleg fél vaníliarúd kikapart magocskái) 1 evőkanál víz, 1 evőkanál olaj
1. 20 dkg barnacukrot összekeverünk egy megfelelő mérteű edénybe 1 evőkanál vízzel, majd megkaramellizáljuk, végül hozzáadjuk a vaníláscukrot.
2. A diót beleforgatjuk a karamellizát cukorba. közben előkészítünk egy sütőpapírral kibélelt tepsit, a papírra öntjük az olajat
3. A diókat kirakjuk a tepsire, villával szétválasztjuk az összetapadt szemeket.
4. 5 perce betesszük 180 fokos serpenyőbe, kivesszük és a dióra szórjuk a maradék cukrot és visszatesszük a sütőbe még 2 percre, hogy a cukor finoman rápiruljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése