Két olyan ételt készítek mára, amivel nem kell sokat a konyhába tartózkodnom.
Az egyik egy egybesült hús, érdekes pikáns töltelékkel, a másik pedig egy gyors lencse saláta. Lencsét kötelező enni ma és holnap is!! Hiszen aki lencsét eszik meggazdagszik!!! Reggel gyorsan elkészítettem, hogy aztán egész nap kedvünkre játszhassunk!
Barackos töltött karaj bacon kabátba göngyölve
Hozzávalók:
2 kg karaj egyben, 1 üveg barack befőtt, 2 púpos teáskanál só, 1 csomag olasz fűszerkeverék, 1 teáskanál őrölt bors, 1 csomag szeletelt bacon
1. A karajt óvatosan bevágjuk. Átvágni teljesen nem szabad. A hasítékot alaposan megfűszerezzük. Majd beletöltjük a barackot.
2. A húst óvatosan összezárjuk és spárgával jól megkötözzük, hogy nem essen szét, és hogy szép formája legyen.
3. A töltött húsunkat betekerjük baconba és alufóliával letakarva a 180 fokra előmelegített tepsibe tesszük. Innentől már a a sütőé a főszerep 3 óráig.
4. Majd levesszük a húsról a fóliát és szép aranybarnára megpirítjuk.
Tormás lencsesalátával tálaljuk.
Tormás lencsesaláta
Hozzávalók:
20 dkg lencse, 1 babérlevél, 1 teáskanál só, ízlés szerint cukor, ecet, 1 púpos teáskanál torma, 1 kápiapaprika apró kockákra vágva, egy fél hagyma vékony szeletekre vágva
1. A lencsét megmossuk, majd annyi vízben, ami ellepi megfőzzük. Leszűrjük és egy megfelelő méretű edénybe tesszük.
2. A lencsét ízesítjük sóval, ecettel és cukorral. Nem szükséges külön levet készíteni, mert képződik elegendő lé alatta a cukor és a só hatására.
3. A salátához adjuk a paprika kockákat, hagyma szeleteket és a tormát. Jól összekeverjük és behűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése