Mikor még kollégista voltam (ó, azok a régi szép idők), az édesanyám sokszor készítette ezt a sütit. Gyorsan elkészül, könnyen szállítható (ami abban az időben nagyon fontos szempont volt, nem volt mindegy), és nem kevésbé fontos szempont, hogy nagyon finom!! Én az update változatát készítettem el, no nem azért mert a kódja 1, hanem mert frissítettem a hozzávalókat, és a technikát. De persze, majd az anyukám félét is kipróbálom!!
Csoki szalámi
Hozzávalók:
2 tábla finom csokoládé (innen már rossz nem lehet!!!, persze tökéletesen alkalmasak a csokimikulások is, már ha maradtak ;-))))10 dkg vaj, 15 dkg mézespuszedli, keksz apró kockákra vágva, 10 dkg aszalt gyümölcs (barack, szilva, mazsola, áfonya) kis kockákra vágva, 2-3 dkg földimogyoró, 2-3 csík cukrozott narancshéj
1. A csokoládékat gőz fölött felolvasztjuk, beletesszük a vajat.
2. Az olvasztott csokit a puszedli és keksz kockákra öntjük, belekeverjük az aszalt gyümölcsöket, magvakat, apróra vágott cukrozott narancshéjat.
3. Majd folpacka tesszük és annak segítségével szalámit formázunk belőle.
4. Minimum 4 órára hűtőbe tesszük. Majd ha kihűlt porcukorba, vagy kókuszreszelékbe is forgathatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése