2011. december 23., péntek

Last minute süti!!!

Ez a süti tökéletesen alkalmas arra, megkoronázz  a karácsonyi menüt, de én éppen ma sütöm, hogy a lelkemnek és a testemnek adjak egy nagy adag szénhidrátot és boldogság hormont. Ez egyszerűen szükséges, e nélkül nem tudnám végig csinálni a napot!!! Annyira egyszerű akárcsak az adventi csillag, de kicsit rafintálatabb és huncutabb! ;-)))) A tészta egyszerre omlós és ropogós, a krém pedig pikáns és csuda finom.


Trüffel krémes croissant
Hozzávalók:
1 csomag friss élesztős leveles tészta, 5 dkg étcsoki, fél dl zsíros habtejszín, 1 evőkanál cukrozott narancshéj, pici só

1. Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, cukrozott narancshéjat és a sót. Kikeverjük, majd kihűtjük.
2. A tésztát kivesszük a csomagolásból, félbevágjuk és a két csíkot háromszögekre vágjuk.

3. A háromszögek közepére a kihűlt trüffelkérmet kanalazzuk, feltekerjük a kifliket és sütőpapírral bélel tepsibe rakosgatjuk. A felvert tojással alaposan megkenjük a tésztát.


4. 170 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt aranysárgára és ropogósra sütjük. Ízlés szerint porcukrozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése