2011. december 18., vasárnap

Advent negyedik vasárnapja December 18. Süti Rózsi nénje emlékére

Adventi gondolat:

Ha a szívedben elég a szeretet
Minden áldott nap karácsony!

Marion Schoeberlein

Ezen a vasárnapon egy olyan süteményt készítettem, amit a drága Rózsi nénje sütött mindig. Ő már az angyalkák közül figyel minket, és segít nekünk.
Drága unokahigucám küldöm neked ezt a virtuális ajándékot a távoli Londonba! Ígérem, ha haza jössz, akkor Nektek is megsütöm!!



Mazsolás kalács

Hozzávalók:
25 dkg porcukor, 18 dkg margarin, 25 dkg liszt, 6 darab tojás, 10 dkg mazsola, melyet 24 órára rumba kell áztatni (ettől lesz valami földöntúlian finom!!!) fél csomag sütőpor, 1 teáskanál cukrozott citromhéj, egy csipet só

1. A margarin habosra verjük a porcukoral. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A margarinos keverékhez adjuk a 6 darab tojássárgását egyenként.  A mazsolát összekeverjük egy evőkanál liszttel, ettől reméljük, hogy nem fognak lesüllyedni a süti aljára, hanem szépen megcsücsülnek közép tájt. (ugyen Rózsi nénje?)

2. A tojásfehérjéket habosra verjük egy csipet sóval, majd a liszttel felváltva óvatosan a margarinos keverékhez adjuk. Először  csak egy kevés felvert habot adunk a margarinos keveréket, hogy az fellazítsuk a masszát, majd fokozatosan a többit. Végül óvatosan a mazsolákat.

3. Egy margarinnal alaposan kikent koszorú formába öntjük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb egy óráig sütjük. Tűpróbával ellelőrizzük, hogy megsült-e a sütemény.

4. Ha kisült óvatosan kifordítjuk a formából és vastagon megszórjuk porcukorral. 

Hmmm... Boldog advent vasárnapot!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése