2012. március 6., kedd

64.nap Fehérje nap

A lazac egy olyan halacska, amit csak imádni lehet. Kis Mazsola egyszerűen csak tömi, ha meglátja a tányérján. (no nem olyan sűrűn, hiszen az ára már majdnem ARANYÁR). Azért is szeretem, mert kb 10-15 perc alatt elkészül tokkal vonóval. Tovább tart a köret elkészítése, mint a halacskáé.

Citromboros lazac zöldkörettel

Hozzávalók:
2 db kb 7 dkg-os lazac szelet (így volt csomagolva az Aldiban), só, citrombors ízlés szerint, 2-3 evőkanál olivaolaj,
1 paradicsom, 1 cső paprika, 1 kis fej saláta, 10 dkg mirelit zöldborsó

1. A halat befűszerezzük és az olajban az egyik felét kb 3 percig sütjük, majd a másik oldalát kb 1-1,5 percig. És már kész is!!! Tényleg kipróbáltam!
2. A mirelit zöldséget forró vízben puhára főzzük, a  nyers zöldségeket felszeljük.
3. A sült lazacot a nyers és a főtt zöldségekkel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése