2012. március 8., csütörtök

NŐNAP

NŐNAP, csupa nagy betűvel. Igen, nagyon fontos napja az évnek! Mivel nekünk most éppen szénhidrát nap is éppen, ezér mi mással ünnepelhetnénk magunkat, mit egy finom sütivel. No, nem valami babrásat választottam, hanem valami gyorsat, finomat, omlósat, kiadósat, ja és a legfontosabb, egészségeset! (persze, amennyit én megbírok belőle enni, nem biztos, hogy annyira egészséges:-))))) Már az előző is nagy sikert aratott itthon!!

Nőnapi  meglepetés keksz mandulával és aszalt gyümölcsökkel


Hozzávalók:
20 dkg teljes kiörlésű liszt, 15 dkg darált mandula, 7-7 dkg aszalt szilva és sárgabarack apróra vágva, 15 dkg porcukor, 1 nagy csipet só, 25 dkg margarin, 2 tojássárgája, 1 evőkanál frissen reszelt narancshéj, 1 teáskanál sütőpor

1. A száraz hozzávalókat : teljes kiőrlésű liszt, darált mandula, aszalt szilva és barack, porcukor, csipet só, sütőpor,  reszelt narancshéj összekeverjük egy közepes méretű edénybe.
2. Hozzáadjuk a margarint és a tojássárgájákat. Nem kell megijedni a kéz melegétől összeáll a tészta. Majd egy órára hűtőbe tesszük.







3. A tésztából apró kis gombócokat formázunk, majd villával lelapítjuk, vagy egy kisebb szaggatóval köröket szúrunk ki és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.


Most már jöhet az ünneplés!!!
Fincsi süti, hm......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése