A sokadik keményítő nap után.....
Néha azt érzem, hogy kissé be vagyok korlátozva. Hús, krumpli, tészta, gyümölcs és aztán kezdődik előröl újra és újra és újra! Igen, tudom ettől fogyókúra! Jól van, nem elégedetlenkedem, mert a súlyom szépen lassan egyre kevesebb lesz! Nem sürgetem, hiszen nem a hirtelen fogyás a célom. Illetve igen, az lenne a jó, de tudom, hogy sehova nem vezetne. Inkább türelmesen (vagy mégsem? Néha fogytán a türelmem és eszek egy "kis" CSOKIT) kivárom míg szépen lassan csökken a súlyom. Mióta rendszeresen járok Zumba órára és hetente igyekszem 3x otthoni fitneszre vetemedni sokkal jobb a helyzet!
No, de ennyi lelkizés után lássunk egy újabb receptet keményítő napra!
Fóliában sült krumpli fokhagymás fűszervajjal
Hozzávalók:
4 közepes szem burgonya, 2 gerezd fokhagyma pucolva és apróra vágva, ízlés szerint só, bors, néhány szál petrezselyem apróra vágva (én a tavaly nyári fagyasztottat használom), 2 teáskanál vaj
1. A burgonyát fóliába csomagoljuk és a sütőbe tesszük 180 fokra kb 1 órára, míg megpuhul.
2. A vajat alaposan kikeverjük a petrezselyem, fokhagymával, sóval borssal.
3. A burgonyát, ha megsült, félig kicsomagoljuk a fóliából, kereszt alakban bevágjuk, kissé megnyitjuk, és a nyílásba töltjük a fűszervajat.
Magában is isteni, de egy nagy tányér salátával fenséges vacsora!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése