Csokis-céklás muffin
Hozzávalók:
1 cékla puhára főzve és öszzeturmixolva, 10 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 2 darab tojás, 15 dkg cukor, 1 vaníliáscukor, 15 dkg liszt, 1 sütőpor
1. A vajat és a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Míg olvad összekeverjük a száraz hozzávalókat: cukor, vaníliáscukor, liszt és sütőpor. ( Kis Mazsola már profin kever!!)
2. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat: olvasztott csoki és vaj keveréke, kissé elhabart tojások és a pürésített cékla. Nem kell sokáig kevergetni, nem baj, ha kissé darabos marad.
3. Muffin formába kalazzuk a tésztát, majd irány a sütő: 180 fokon kb 20-25 percig. Meg kell szúrni tűvel, mert a cékla miatt kicsit huncut a tészta és ragadós maradhat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése