2012. március 27., kedd

Kertness

Igen, igen. Nem csak jól hangzó wellness van, hanem kertness is. Legalább is az én meglátásom szerint. Igen tudom, amikor 6 hold cukorrépa van és azt ki kell eggyelni, meg 3 hold kukorica, amit meg kell kapálni, no az annyira  felüdítő. Ez igaz.
De egy kis konyha kert művelése az igenis jót tesz a léleknek és a testnek is. Van abban, valami felemelő és csodálatos, hogy az általunk a  földbe szórt aprócska magokból termést hozó, gyönyörű növény lesz. Jó, jó, ha az időjárás is úgy akarja. De azt hiszem bízni kell benne és meg kell adni az esélyt a magoknak is.
Tegnap a dédi kertjében veteményeztünk. Mondom sem kell, hogy Kis Mazsola imádta. Már itthon mondogatta: Kis gereblye, magocskák, vetemény....
Amint odaértünk, már szalad is a kertbe és azonnal vad munkába kezdett. Miután alaposan megdolgoztuk a földet és már megfelelően porhanyós volt a föld elveteményeztünk, borsót, fokhagymát, sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát vetettünk.


Apró kis kezek vetik a borsót


Akkor most hol is van a mag???


Megtaláltam  magokat, a dédi hiába dugta el!!!
Közben gyönyörűen sütött a nap és a szél is alább hagyott. Nagyon jó volt kint lenni és elősegíteni a természet rendjét, ha csak annyiban is, hogy a magokat elvetjük. Most már csak bízunk a jó időben.
Délután pedig itthon levetettük a palántának való magokat is. Paradicsomot és   paprikát. Új technika szerint üres, műanyag tojástartóba tettünk földet, abba a magokat, meglocsoltuk, majd ráborítottuk a tetejét, így készítve üvegházat a magoknak. Persze üres műanyag dobozba is vettetünk magokat. Ezeket letakartuk, mert sötétben gyorsabban bújnak ki a magocskák. Kis Mazsola persze azonnal meg akarta nézni őket: -Már kibújtak?
 
















Reméljük hamarosan meglátjuk a kis növénykéinket....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése