Sütőtökös galuska, fűszeres vajjal
Hozzávalók:
30 dkg sütőtök megsütve, meghámozva, 5 dkg kukoricadara, 1 tojás, 10ndkg liszt, 1 késhegynyi szerecsendió, só ízlés szerint 2,5 dkg vaj, 1 evőkanál aprított rozmaring
1. A sütőtököt villával összenyomjuk, összekeverjük a kukoricadarával, tojással liszttel, szerecsendióval, sóval. (nem kell félni a sózástól, mert a tök édeskés). hagyjuk pihenni kb 15 percig, hogy a dara megdagadjon.
2. Két evőkanál segítségével nagy méretű galuskákat szaggatunk forrásban lévő vízbe. Mikor a galuskát feljöttek a víz tetejére és kb 2-3 percig forrásban volt a víz, kiszedjük a galuskákat és alaposan lecsepegtetjük.
3. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük az aprított rozmaringgal és a galuskákra csorgatjuk.
Hmmmm, isteni!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése