2012. március 12., hétfő

Bonbon Gianninak

Az elmúlt időszakban igyekeztem a blogunkat valamilyen formában feltenni a facebookra és a likeboxot is kialakítani. Az elején nagyon nehezen ment. Mondhatom inkább sütöttem, főztem, kreatívkodtam, mint HTML kódot szerkesztettem. Aztán, egyszer csak rátaláltam Gianni blogjára! Egyszerűen szuper. Világosan leírt mindent, még nekem is érhető volt, aki nem egy facebook guru. Ráadásul, gyorsan válaszolt minden kérdésemre is. Így elhatároztam, hogy meghálálom Neki a kedvességét! Még egyszer nagyon köszönöm! Nem ígérem, hogy nem fogok még kérdezni!!! ;-)))))))
Íme a meglepi bonbon!!!


Aszalt barackos, szilvás bonbon rummal



Hozzávalók:
100 g étcsoki, 3-4 szem aszalt szilva, 3-4 szem aszalt sárgabarack, 1 evőkanál porcukor,  1 evőkanál rum.


1. Ennél a finomságnál is, már megpróbáltam temperálni a csokit, azaz (komoly számításokat végeztem) csokit eltördeltem kockákra, nekem így 15 kocka csokim lett. Ezt elosztottam 2/3- 1/3 arányba. Így lett 10  és 5 kocka csokim. A 10 kocka csokiból 8 darabot vízgőz felett felolvasztottam,  a maradék kettőt apróra vágtam, majd mikor felolvadt a 10 kocka csoki, akkor levettem a gőzről és belekevertem, így hűtöttem, temperáltam. Ettől lesz a csoki fényesebb.  Egy kicsi ecset segítségével kikentem a szilikon forma mélyedéseit. Alaposan ki kell kenni, mert ha nem akkor széttörik miközben ki akarjuk szedni a formából.
Kitettem hűlni.
2. Közben a szilvát, a barackot  apróra vágjuk. Hozzáadjuk a a porcukrot és ízesítetjük rummal.
3. Ha csoki a formában megszilárdult, egy kiskanál segítségével belekanalazzuk a tölteléket. Kb 1 mm maradt el, erre jön majd a fedő csoki réteg, de addig is hűlni kell.
4.  A maradék 1/3 csokoládéval a fentiek szerint járunk el. Ha meghűlt a praliné, a maradék csokival befedjük. Másnap reggelig hűtjük.

Mézes, mazsolás bonbon



Hozzávalók:
70 dkg étcsoki, 30 dkg fehércsoki, 5 dkg mazsola, 2 evőkanál méz, 1 csapott kávéskanál fahéj

1. Megolvasztjuk a csokoládékat a fentiek szerint. A fehér csokival kikenjük a formák alját, majd ha megszilárdult, akkor az étcsokival is. Kitesszük hűlni.
2. Közben a mazsolát egy kevés vízben megfűzzük, majd leszűrjük és hozzáadjuk mézet és a fahéjat. A tölteléket kihűtjük.
3. Ha csoki a formában megszilárdult, egy kiskanál segítségével belekanalazzuk a tölteléket. Kb 1 mm maradt el, erre jön majd a fedő csoki réteg, de addig is hűlni kell.
4.  A maradék 1/3 csokoládéval a fentiek szerint járunk el. Ha meghűlt a praliné, a maradék csokival befedjük. Másnap reggelig hűtjük.


Kókuszos bonbon tiramisuval



Hozzávalók:
100 g étcsoki, 5 dkg kókusz reszelék, 1 evőkanál porcukor,  1 evőkanál tiramisu likőr, 1 evőkanál sűrített tej


1. Ennél a finomságnál is, már megpróbáltam temperálni a csokit, azaz (komoly számításokat végeztem) csokit eltördeltem kockákra, nekem így 15 kocka csokim lett. Ezt elosztottam 2/3- 1/3 arányba. Így lett 10  és 5 kocka csokim. A 10 kocka csokiból 8 darabot vízgőz felett felolvasztottam,  a maradék kettőt apróra vágtam, majd mikor felolvadt a 10 kocka csoki, akkor levettem a gőzről és belekevertem, így hűtöttem, temperáltam. Ettől lesz a csoki fényesebb.  Egy kicsi ecset segítségével kikentem a szilikon forma mélyedéseit. Alaposan ki kell kenni, mert ha nem akkor széttörik miközben ki akarjuk szedni a formából.
Kitettem hűlni.
2. Közben a kókusz összekeverjük a porcukorral, likőrrel, sűrített tejjel.
3. Ha csoki a formában megszilárdult, egy kiskanál segítségével belekanalazzuk a tölteléket. Kb 1 mm maradt el, erre jön majd a fedő csoki réteg, de addig is hűlni kell.
4.  A maradék 1/3 csokoládéval a fentiek szerint járunk el. Ha meghűlt a praliné, a maradék csokival befedjük. Másnap reggelig hűtjük.

Marcipános bonbon



Hozzávalók:
100 g étcsoki, 5 dkg darált mandula, 1 kávéskanál mandula aroma, 1 evőkanál olvasztott fehércsoki

1. Ennél a finomságnál is, már megpróbáltam temperálni a csokit, azaz (komoly számításokat végeztem) csokit eltördeltem kockákra, nekem így 15 kocka csokim lett. Ezt elosztottam 2/3- 1/3 arányba. Így lett 10  és 5 kocka csokim. A 10 kocka csokiból 8 darabot vízgőz felett felolvasztottam,  a maradék kettőt apróra vágtam, majd mikor felolvadt a 10 kocka csoki, akkor levettem a gőzről és belekevertem, így hűtöttem, temperáltam. Ettől lesz a csoki fényesebb.  Egy kicsi ecset segítségével kikentem a szilikon forma mélyedéseit. Alaposan ki kell kenni, mert ha nem akkor széttörik miközben ki akarjuk szedni a formából.
Kitettem hűlni.
2. Közben a darált mandulát összekeverjük az olvasztott fehércsokival és aromával.
3. Ha csoki a formában megszilárdult, egy kiskanál segítségével belekanalazzuk a tölteléket. Kb 1 mm maradt el, erre jön majd a fedő csoki réteg, de addig is hűlni kell.
4.  A maradék 1/3 csokoládéval a fentiek szerint járunk el. Ha meghűlt a praliné, a maradék csokival befedjük. Másnap reggelig hűtjük.


Szóval, mikor kész lett, akkor elküldtem hálám jeléül Gianninak a bonbonokat. Mindenkinek  csak ajánlani tudom a blogját. Csomó hasznos dolog van ott!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése